divendres, 7 d’octubre del 2016

Bacallà a la llauna (segona versió)

Fa temps ja vam publicar una recepta de bacallà a la llauna...aquesta d'avui és més senzilla,però igualment fidel a la tradició i bonissima! no cal dir-ho...

Ingredients (2 persones):
2 talls de bacallà dessalat per persona, millor gruixudets
5 o 6 grans d'all
julivert al gust
1 got de vi blanc
150 g de mongetes  (o al gust)
1 cullerada de pebre vermell dolç (ni fumat ni agredolç)

Un cop el bacallà dessalat (aquí), l'enfarinem i el fregim amb oli abundant. No l'hem de coure gaire. El traiem de la paella i el reservem, posant-lo en una llauna que pugui anar al forn, on prèviament haurem d'escampat les mongetes ja cuites (les podem passar una mica per la paella en el mateix oli que el bacallà).

En el mateix oli, hi enrossim els alls tallats a làmines fines o a daus. quan comencin a agafar color, hi afegim el pebre vermell i immediatament (que no es cremi el pebre!) el got de vi blanc. Deixem reduir i ho aboquem damunt el bacallà. Empolsinem amb julivert picat ben fi i , si volem, hi posem més alls trinxadets. Enfornem uns minuts (5 o 6) i ja podem servir.





Seguidors