dilluns, 16 de maig del 2011

Pastís tatin d'albercocs

Una recepta que aprofita els primers albercocs de l'any, una barreja entre plumcake i tatin que dóna molt bon resultat. Ens la varen ensenyar ja fa temps en un curs de pastisseria bàsica que vaig fer.

Ingredients:
10 albercocs no gaire madurs
3 ous
150 g de sucre + 200 g per fer el sucre cremat
150 g de mantega estovada
150 g de farina
1 cullerada sopera de llevat royal
1/2 llimona (el suc , de fet)
4 cullerades de licor (cognac en aquest cas)

Es tallen els albercocs en dos i els hi traiem el pinyols, els posem en un motllo rodó d'uns 25 centímetres de diàmetre.
en un cassó fem un caramel amb el sucre (els 200 g), la llimona i 4 cullerades de licor. Quan agafi color, el traiem del foc i l'aboquem damunt els albercocs. Posem el motllo al forn, ja calent a 180º durant 10 minuts. Quan tinguem els albercocs confitats, ho traiem.
En un bol a part, barregem la resta del sucre amb la mantega. quan ho tinguem ben barrejat hi afegim un a un els ous. Després, hi afegim la farina i el llevat. Aboquem la pasta damunt els albercocs caramelitzats i ho tornem al forn durant 35 minuts més.
Un cop cuit, ho traiem del forn, deixem refredar una mica i desenmotllem.
Es menja tebi (i es pot acompanyar de gelat d'ametlla o de vainilla)

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Aquesta mena de tatin té una pinta fantàstica, t'agafo la idea!
Petonets
Sandra

Gemma ha dit...

Aquesta coca del revés l'he provada amb pinya i amb préssec, però mai amb albercocs. I ara que ja comença la temporada, segur que queda boníssima!

La cuina de l'Eri ha dit...

Hola,
Doncs jo com la Sandra.. t'agafo la recepta que els albercocs m'encanten i en aquest tatin han d'estar de vici... Petonets

Seguidors